Over

Uit onvrede over wat er dagelijks op de nationale radio te horen was, begon Erwin Herkelman in januari 2015 met een blog: Achterin de Platenkast. Een blog waarin hij wekelijks een ode bracht aan de vergeten muziek uit met name de jaren ’90. Er kwam een Facebook-pagina, een Twitter-account (@vergetenplaten) en langzaam groeide Achterin de Platenkast uit tot een community die via de diverse sociale media inmiddels gevolgd wordt door bijna 750 muziekliefhebbers.

En ook de redactie groeide: Erwin, Niek en Barbara vormen al enkele jaren de vaste kern, Kees, de vader van Erwin schrijft op onregelmatige basis over de vergeten platen uit zíjn collectie en onze Ambassadeurs van het Nederlandse Lied Bas en Emiel zorgen wekelijks voor de broodnodige aandacht voor de vergeten pareltjes uit het Nederlandstalige genre.

Maar we wilden iets terug doen voor al onze volgers. Iets leuks, iets gezelligs, iets met muziek. En op 6 november 2016 hielden wij in de kantine van de plaatselijke handbalvereniging voor het eerst de Achterin de Platenkast-Popquiz.

En dat sprak aan! We kregen veel enthousiaste reacties en dat schreeuwde natuurlijk om een vervolg. Dat kwam het jaar erop, in 2017, op een nieuwe, grotere locatie. En inmiddels verzorgen we zo’n acht quizzen per jaar; voor diverse doelgroepen, op verschillende niveaus. En nog steeds met hetzelfde enthousiasme als die allereerste keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.